File - Kjo web faqe është e dizajnuar nga Muhamer Ujkani

Report
SHMU -2 Vushtrri
Punim: Seminarik
Lenda: Informatike
Tema: Motherboard (Pllaka Ame)
Klasa: IX-1
Hyrje
Qellimi Kryesor I pllakes ame eshte
Mbajtja e perberesve te tjere
Shtese te kompjuterit , ushqimi i tyre
Me Rryme elektrike , dhe nderlidhja e tyre
Per funksionimin e sistemit
Permbajtja
Motherboard është edhe një nga pjesët e
rëndësishme të CPU. Kjo është një bord Main Circuit.
Motherboard lidh të gjitha pjesët e CPU.
Motherboard Përbëhet nga Socket processor, ram
slots, slots PCI, AGP slot, lidhje IDE dhe portet.
Historia e Pllakes Ame
Historia tregon se motherboardi eshte
Mbajtur ne komponente me shume pak real
Rreth 20 vjet me pare
Pllaka ame kishte vetem nje procesor
Sot motherboard paraqitet me variantet me
Standarde te ndertuara me karakteristika
Cka eshte motherboard ?
Motherboard eshte harta kryesore
E kompjuterit ne te cilen vendosen
Te gjitha pjesat e tjera te tij si procesori
Karta grafike , karta e zerit , pllakezat e
kujteses
Nje fotografi se si duket Pllaka Ame e
llaptopit
Nje fotografi se si duket Pllaka Ame e
Kompjuterit
Motherboardi (Pllaka Ame) Kane:
1. Suportin e procesorit (AMD/Intel)
2. Nese motherboardi ka apo jo aftesine e onboard graphics
3. Suportin e Memories
4. Suportin per karta te ndryshe grafike AGP
5. Numrin maksimal te portave te USB
6. Numrin maksimal te vendeve per PCI
7. Cilesine e pergjithshme audio
8. Suportin SATA
9. Suportin RAID , dhe shume cilesi tjera
Përbërësit dhe funksionimi
Aftesite e nje kompjuteri potencial
Per permiresimet
Presentmarresit e motherboardit jane :
Asus , Gigabyte , AsRock
Dhe kane qellim per te rritur performancen e
pergjithshme te nje PC.
Skema e Motherboardit
Nje motherboard ne vetvete eshte e padobishme ,
prandaj ajo relativisht i lire ne krahasim me
komponentet e tjera. Megjithate, nje kompjuter
duhet te kete nje operojnë. Qellimi kryesor i
motherboard eshte ne shtepine e CPU
mikroprocesor kompjuterit . Cdo gje që shihni ju ne
kompjuteret tuaj eshte e lidhur me motherboard
Si duket nje CPU e pllakes ame
Problemet qe mund te ndodhin ne
Pllaken Ame
Punoi: Alp Abdurrahmani 
Faleminderit per kontrollimin e
punimit te temes
Literatura
Une kete shkrim e kam marrur nga webi
http://sq.wikipedia.org/

similar documents