quiz6

Report
Health Psychology
Fourth Edition
Chapter 6 Staying Healthy: Primary
Prevention and Positive Psychology
1. Health psychologists aim to shorten the amount
of time people spend in morbidity. Morbidity is:
A.
B.
C.
D.
E.
Dangerous situations
Unhealthy environments
Disabled, ill or in pain
Happiness
A&B
1. Health psychologists aim to shorten the amount
of time people spend in morbidity. Morbidity is:
A.
B.
C.
D.
E.
Dangerous situations
Unhealthy environments
Disabled, ill or in pain
Happiness
A&B
2. The transtheoretical model is also called:
A.
B.
C.
D.
E.
Positive psychology
The stages of change model
Psychoanalysis
Psychoneuroimmunology
All of the above
2. The transtheoretical model is also called:
A.
B.
C.
D.
E.
Positive psychology
The stages of change model
Psychoanalysis
Psychoneuroimmunology
All of the above
3. According to the Stages of Change Model, a
person who says “I need to quit smoking” but
hasn’t actually done anything is in the ____
stage.
A.
B.
C.
D.
E.
Maintenance
Action
Precontemplation
Preparation
Contemplation
3. According to the Stages of Change Model, a
person who says “I need to quit smoking” but
hasn’t actually done anything is in the ____
stage.
A.
B.
C.
D.
E.
Maintenance
Action
Precontemplation
Preparation
Contemplation
4. The theory of planned behavior states that
people act based on three factors: perceived
control, personal attitudes and:
A.
B.
C.
D.
E.
How expensive it is
Whether it is hard or easy
The subjective norm
The relative cost
The relative difficulty
4. The theory of planned behavior states that
people act based on three factors: perceived
control, personal attitudes and:
A.
B.
C.
D.
E.
How expensive it is
Whether it is hard or easy
The subjective norm
The relative cost
The relative difficulty
5. Approach-oriented individuals are:
A. Friendlier
B. Highly responsive to rewards and incentives
C. More likely to be motivated by loss-framed
messages
D. Highly responsive to punishment or threats
E. Worried about doing the wrong thing
5. Approach-oriented individuals are:
A. Friendlier
B. Highly responsive to rewards and
incentives
C. More likely to be motivated by loss-framed
messages
D. Highly responsive to punishment or threats
E. Worried about doing the wrong thing
6. In ______ learning takes place when we learn
to associate stimuli that occur together in time.
(215)
A.
B.
C.
D.
E.
Operant conditioning
Contingency contracting
classical conditioning
A token economy
All of the above
6. In ______ learning takes place when we learn
to associate stimuli that occur together in time.
(215)
A.
B.
C.
D.
E.
Operant conditioning
Contingency contracting
classical conditioning
A token economy
All of the above
7. ____ involves learning a desired behavior by
observing and imitating a role model.
A. Operant conditioning
B. Contingency
contracting
C. classical
conditioning
D. A token economy
E. Modeling
7. ____ involves learning a desired behavior by
observing and imitating a role model.
A.
B.
C.
D.
E.
Operant conditioning
Contingency contracting
classical conditioning
A token economy
Modeling
8. In a token economy, small tokens, such as
marbles are awarded for desirable behavior.
The marbles are an example of a:
A.
B.
C.
D.
E.
reinforcer
punisher
behavior
stimulus
A&D
8. In a token economy, small tokens, such as
marbles are awarded for desirable behavior.
The marbles are an example of a:
A.
B.
C.
D.
E.
reinforcer
punisher
behavior
stimulus
A&D
9. ____ is a paradoxical outcome in which
adversity somehow leads people to greater
psychological or physical well-being.
A.
B.
C.
D.
E.
Omnipotence
Thriving
Succulence
Prolixity
Reactance
9. ____ is a paradoxical outcome in which
adversity somehow leads people to greater
psychological or physical well-being.
A.
B.
C.
D.
E.
Omnipotence
Thriving
Succulence
Prolixity
Reactance
10. ______ promotes a strength-based, preventive
approach to research and interventions.
A.
B.
C.
D.
E.
Positive psychology
The medical model
The disease model
Psychoanalysis
All of the above.
10. ______ promotes a strength-based, preventive
approach to research and interventions.
A.
B.
C.
D.
E.
Positive psychology
The medical model
The disease model
Psychoanalysis
All of the above.
Bonus question. Which of the following is the best
example of aerobic exercise?
A.
B.
C.
D.
E.
Basketball
Baseball
Golf
Cycling
Chess
Bonus question. Which of the following is the best
example of aerobic exercise?
A.
B.
C.
D.
E.
Basketball
Baseball
Golf
Cycling
Chess
Experiential Learning. Learning from experience
“complete” learning.
A.
B.
C.
D.
Internships
Service Learning
Faculty-mentored research
Travel Study
Reflection is the element that transforms simple
experience to a learning experience.
A. Reflection is developmental.
1-d
2-d
3-b
4-e
5-c
6-b
7-a
8-c
9-c
10-a

similar documents