mushroom - WordPress.com

Report
PROPOSED MUSHROOM
INFORMATION CENTRE
Project No:12013
Prepared by Innotech Design Architects Sdn. Bhd.
THE SITE
•
•
Located at the edge of Crocker Range Park,at KM42 fronting the main road of
Penampang-Tambunan Road.
Total area applied under KPD is 200 acres,area for Phase One is 50 acres
THE SITE
•
Site terrain is undulating hill side
THE SITE
• 30 minutes drive from Donggongon town
Phase 1
•
•
•
•
•
•
•
Exhibition Centre
Audio Visual room
Seminar room
Restaurant
Souvenir shop
Staff quarter
Mini mushroom farm
Phase 2
•
•
•
•
Chalet accomodation
Cafe
Organic botanical garden
Mushroom cultivation centre
Proposed Activities
•
•
•
•
•
Trekking
Canopy walk
Mountain biking
Flying fox
Camping ground
AUDIO
VISUAL
MINI MUSHROOM
FARM
ROOM
SEMINAR
ROOM
RESTAURANT
EXHIBITION
HALL
STAFF
QUARTER
LOBBY
PARKING
SOUVENIR
SHOP
MAIN
ENTRANCE
AUDIO
MINI MUSHROOM
FARM
VISUAL
RESTAURANT
ROOM
SEMINAR
ROOM
EXHIBITION
HALL
STAFF
QUARTER
SOUVENIR
SHOP
BOTANICAL
GARDEN
LOBBY
PARKING
MAIN
ENTRANCE
CHALET
CHALET
CHALET
CHALET
AUDIO
VISUAL
ROOM
SEMINAR
ROOM
MINI
MUSHROOM
FARM
EXHIBITION
HALL
STAFF
QUARTER
LOBBY
PARKING
SOUVENIR
SHOP
RESTAURANT
BOTANICAL
GARDEN
MAIN
ENTRANCE
CHALET
CHALET
CHALET
CHALET
AUDIO
VISUAL
ROOM
SEMINAR
ROOM
MINI
MUSHROOM
FARM
EXHIBITION
HALL
STAFF
QUARTER
LOBBY
PARKING
SOUVENIR
SHOP
RESTAURANT
VIEW
BOTANICAL
GARDEN
MAIN
ENTRANCE
CHALET
Trekking
Canopy
walk
CHALET
CHALET
Flying fox
CHALET
AUDIO
VISUAL ROOM
SEMINAR
ROOM
Mountain
biking
MINI
MUSHROOM
FARM
CAFE
EXHIBITION
HALL
STAFF
QUARTER
LOBBY
PARKING
RESTAURANT
SOUVENIR
SHOP
BOTANICAL
GARDEN
MAIN
ENTRANCE
Camping
Mushroom Cultivation
De Young Museum,San Franscisco
Dream Downtown Hotel,New York
PRECEDENT STUDY
Boh Visitor Center
• Location: Cameron
Highland, Malaysia
• Tea plantations and
factory
• Architect: ZLG
Design
Boh Visitor Center
Architect: ZLG Design
• Cantilever of the
balcony
overlooking the
valley and
surrounding
natural landscape
Boh Visitor Center
Architect: ZLG Design
Boh Visitor Center
Architect: ZLG Design
• Naturally ventilated
• Extensive daylight penetration
• Allow maximum external awareness.
• Building elevated
to provide space
below the
underside of the
structure
• Reduce impact
on any of the
original contours
of the terrain
Boh Visitor Center
Architect: ZLG Design
Simple construction
• Local material
• Prefabrication
• Simple structural
components
Boh Visitor Center
Architect: ZLG Design
Boh Visitor Center
Architect: ZLG Design
Glass panel enhancing the experience over the view and allow natural lighting
Mushroom Informative Center Conceptual Perspective
Mushroom Informative Center Front view
Mushroom Informative Center Conceptual Perspective
Mushroom Informative Center Restaurant
(interlink with mini mushroom farm)
Mushroom Informative Center and Chalet
Accommodation Conceptual Perspective
Chalet
Accomodation
(With separate lobby and
placed on higher ground
for privacy and view)
Mushroom Informative
Center
Restaurant
(overlooking the
valley and
surrounding natural
landscape)

similar documents