Logos, Ethos, or Pathos? The Game

Report
1. Logos, Ethos, or
Pathos?
A 32-ounce bottle of Tide holds
enough to wash 32 loads.
1. Logos, Ethos, or
Pathos?
Answer: Logos
2. Logos, Ethos, or
Pathos?
Cardiologists recommend
Ecotrin more than any other
brand of aspirin.
2. Logos, Ethos, or
Pathos?
Answer: Ethos
3. Logos, Ethos, or
Pathos?
A child is shown covered in bug
bites after using an inferior bug
spray.
3. Logos, Ethos, or
Pathos?
Answer: Pathos
4. Logos, Ethos, or
Pathos?
Miley Cyrus appears in Oreo
ads.
4. Logos, Ethos, or
Pathos?
Answer: Ethos
5. Logos, Ethos, or
Pathos?
People who need more energy
drink Red Bull Energy Drink.
5. Logos, Ethos, or
Pathos?
Answer: Logos
6. Logos, Ethos, or
Pathos?
I am a husband, a father, and a
taxpayer. I’ve served faithfully
for 20 years on the school board.
I deserve your vote for city
council.
6. Logos, Ethos, or
Pathos?
Answer: Ethos
7. Logos, Ethos, or
Pathos?
We do not have enough money to pay for
improvements to our railroads. And
without improvements, this transportation
system will falter and thus hinder our
economy. Therefore, we should raise
taxes to pay for better railroads.
7. Logos, Ethos, or
Pathos?
Answer: Logos
8. Logos, Ethos, or
Pathos?
My opponent wants to hurt the
elderly by cutting Medicare.
8. Logos, Ethos, or
Pathos?
Answer: Pathos
9. Logos, Ethos, or
Pathos?
Tiger Woods endorses Nike.
9. Logos, Ethos, or
Pathos?
Answer: Ethos
10. Logos, Ethos, or
Pathos?
Sprite Zero is 100% sugar free.
10. Logos, Ethos, or
Pathos?
Answer: Logos
11. Logos, Ethos, or
Pathos?
A commercial shows an image of a
happy couple riding in a Corvette
11. Logos, Ethos, or
Pathos?
Answer: Pathos
12. Name the Fallacy
My roommate said her
philosophy class was hard, and
the one I’m in is hard, too. All
philosophy classes must be
hard!
12. Name the Fallacy
Answer: Hasty Generalization
13. Name the Fallacy
I don’t believe him because he is
lying.
13. Name the Fallacy
Answer: Circular Logic
14. Name the Fallacy
How can you possibly look at something
so elegant as a rose, and not see that it
must have been designed by an intelligent
designer? That is like walking on the
beach, finding a watch, and not
recognizing that it had an intelligent
designer!
14. Name the Fallacy
Answer: Weak Analogy
15. Name the Fallacy
President Jones raised taxes,
and then the rate of violent
crime went up. Jones is
responsible for the rise in crime.
15. Name the Fallacy
Answer: Post Hoc
(aka Post Hoc Ergo Propter Hoc)
16. Name the Fallacy
Bill: "I like classical music and I think it is of
higher quality than most modern music."
Jill: "That stuff is for old people."
Dave: "Yeah, only real boring people listen to
that boring stuff. Besides, Anthrax rules! It
Rules!"
Bill: "Well, I don't really like it that much.
Anthrax is much better."
16. Name the Fallacy
Answer: Bandwagon

similar documents