ВІДПОВІДЬ

Report
Узагальнюючий урок
Світовий океан
Рух води в
океані
Річки
Озера та болота
Штучні водойми
Картографія
10
20
30
40
50
60
10
20
30
40
50
60
10
20
30
40
50
60
10
20
30
40
50
60
10
20
30
40
50
60
10
20
30
40
50
60
КІНЕЦЬ ГРИ
 На
діаграмі співвідношення площ
океанів і суходолу Північному
Льодовитому океану відповідає сектор,
позначений цифрою:
А) 1
Б) 3
В) 5
1
2
3
4
5
Відповідь
В) 5
1
2
3
4
5
До категорій
 Звужена
частина водного простору –
це:
А) Затока
Б) Протока
В) Море
Відповідь
Б) Протока
До категорій
Позначте тип острова, схему будови
якого наведено.
А) Материковий
Б) Вулканічний
В) Кораловий
Г) Півострів
Відповідь
Б) Вулканічний
До категорій
 Позначте
тип острова, схему
утворення якого наведено.
А) Материковий
Б) Вулканічний
В) Кораловий
Г) Півострів
Відповідь
А) Материковий
До категорій
 Установіть
відповідність між назвами
морів та їхніми характеристиками.
1)
Середземне
А) Басейн Тихого океану,
окраїнне
2)
Берингове
Б) Басейн Атлантичного океану,
внутрішнє
3)
Аравійське
В) Басейн Північного Льодовитого
океану, окраїнне
4)
Карське
Г) Басейн Тихого океану,
окраїнне
Відповідь
1)
Середземне
Б) Басейн Атлантичного океану,
внутрішнє
2)
Берингове
А) Басейн Тихого океану,
окраїнне
3)
Аравійське
Г) Басейн Індійського океану,
окраїнне
4)
Карське
В) Басейн Північного Льодовитого
океану, окраїнне
До категорій
 Установіть
відповідність між
частинами суходолу в океані та
їхніми назвами.
1) Материк
А) Велика Британія
2) Вулканічні острови
Б) Лабрадор
3) Материковий острів
В) Гавайські
4) Півострів
Г) Австралія
Відповідь
1) Материк
Г) Австралія
2) Вулканічні острови
В) Гавайські
3) Материковий острів
А) Велика Британія
4) Півострів
Б) Лабрадор
До категорій
 Від
чого не залежить висота хвиль в
океані?
1) Солоність води
2) Шлях вітру над
водною поверхнею
3) Глибина океану
Відповідь
1) Солоність води
До категорій
 Позначте
головну причину виникнення
в океанах припливів і відпливів.
1) Сильний вітер
2) Підводні
землетруси і вулкани
3) Притягання води
Місяцем і Сонцем
4) Атмосферний тиск
Відповідь
3) Притягання води
Місяцем і Сонцем
До категорій
 Позначте
причину виникнення в
океанах і морях цунамі.
1) Сильний вітер
2) Підводні
землетруси
3) Сила тяжіння
Місяця і Сонця
4)
Атмосферний тиск
Відповідь
2) Підводні
землетруси
До категорій
 Позначте
причину утворення
поверхневих океанічних течій.
1) Підводний вулканізм
2) Різниця температури води
на поверхні та в глибині
3) Сила тяжіння Місяця і
Сонця
4) Постійні вітри
Відповідь
4) Постійні вітри
До категорій
 Укажіть
описом.
назву океанічної течії за
Це найвідоміша з усіх меридіональних течій
Світового океану. Щосекунди виносить 75
млн тонн тропічних вод у помірні широти.
Саме вона здебільшого визначає клімат, а
отже, і життя в Європі. Завдяки їй клімат
Європи м'який, теплий, що в давньому
минулому сприяло активному заселенню
території.
Відповідь
Гольфстрім
До категорій
 Укажіть
назву океанічної течії за
описом.
Це найпотужніша зональна течія
Світового океану. Вона з'єднує своїм
потоком води трьох океанів, щосекунди
переносячи 200 млн тонн води. Швидкість
течії незначна: щоб «обійти» навколо
Антарктиди, її водам необхідно 16 років.
Відповідь
Течія Західних вітрів
До категорій
 Великий
природний потік води, що
протікає по зниженню місцевості –
це:
 А)
Канал
 Б) Річка
 В) Заплава
 Г) Крік
Відповідь
 Б)
Річка
До категорій
 На
схемі цифрою 1 позначена частина
річкової долини, яка називається:
 А)
Корінний берег
 Б) Заплава
 В) Річище
 Г) Тераса
Відповідь
 Г)
Тераса
До категорій
 Установіть
відповідність між назвами
річок і материків, де вони протікають.
А) Дунай
1) Південна Америка
Б) Ніл
2) Євразія
В) Міссісіпі
3) Африка
Г) Амазонка
4) Північна Америка
Відповідь
А) Дунай
2) Євразія
Б) Ніл
3) Африка
В) Міссісіпі
4) Північна Америка
Г) Амазонка
1) Південна Америка
До категорій
 На
схемі річкової системи цифрою 1
позначено:
А) Вододіл
Б) Витік
В) Гирло
Відповідь
Б) Витік
До категорій
 На
схемі будови річкової долини
заплава позначена цифрою:
А) 1
Б) 2
В) 3
Відповідь
В) 3
До категорій
 Розташуйте
назви річок у порядку
зростання їх довжин.
А) Амазонка
Б) Волга
В) Ніл
Г) Дніпро
Відповідь
Г) Дніпро
Б) Волга
А) Амазонка
В) Ніл
До категорій
 Озеро
— це:
А) Штучна річка
Б) Природна замкнута угловина на
суходолі, заповнена водою
В) Штучна водойма, яка виникає на річці
внаслідок перегородження її греблею
Г) Потік води, який тече по зниженню
місцевості
Відповідь
Б) Природна замкнута угловина на
суходолі, заповнена водою
До категорій
 Позначте
тип болота, схему утворення
якого наведено :
А) Низинне
Б) Верхове
В) Перехідне
Відповідь
А) Низинне
До категорій
 Найбільшим
за площею озером України
є:
А) Бребенескул
Б) Світязь
В) Ялпуг
Відповідь
В) Ялпуг
До категорій
 Знайдіть
неіснуючу ознаку озера:
А) Солоне
Г) Внутрішнє
Б) Заплавне
В) Сточне
В) Тектонічне
В) Карстове
Відповідь
Г) Внутрішнє
До категорій
 Найбільшим
у світі болотом є:
А) Топке
Б) Васюганське
В) Безмежне
Відповідь
Б) Васюганське
До категорій
 Найбільшим
у світі болотом є:
1) Тектонічні
А) Затоплені морем гирла
річок
2) Льодовикові
Б) Угловини в місцях
розломів земної кори
3) Лиманні
В) Частини давніх морських
басейнів
4) Залишкові
Г) Угловини, “виорані”
давніми льодовиками
Відповідь
1) Тектонічні
Б) Угловини в місцях
розломів земної кори
2) Льодовикові
Г) Угловини, “виорані”
давніми льодовиками
3) Лиманні
А) Затоплені морем гирла
річок
4) Залишкові
В) Частини давніх морських
басейнів
До категорій
 Назвіть
канал, що розділяє
Північну і Південну Америку:
А) Суецький
Б) Панамський
Відповідь
Б) Панамський
До категорій
 Знайдіть
зайве:
А) Лиман
Б) Канал
В) Ставок
Г) Водосховище
Відповідь
А) Лиман
До категорій
 Якого
каналу не існує:
А) Панамський
Б) Суецький
В) Керчинський
Г) Північнокримський
Відповідь
В) Керчинський
До категорій
 Назвіть
найбільше водосховище
України:
А) Київське
Б) Канівське
В) Дніпровське
Г) Каховське
Відповідь
Г) Каховське
До категорій
 На
якій річці в Україні
збудовано каскад водосховищ?
А) Дністер
Б) Дніпро
В) Південний Буг
Г) Сіверський Донець
Відповідь
Б) Дніпро
До категорій
 Який
канал побудовано першим?
А) Панамський
Б) Суецький
В) Дніпро-Донбас
Відповідь
Б) Суецький
До категорій
 Назвіть
позначений на контурній
карті об’єкт.
?
Відповідь
 Річка
Ніл.
?
До категорій
 Назвіть
позначені на контурній
карті об’єкти.
?
Відповідь
 Каспійське
море (озеро) та
Чорне море.
?
До категорій
 Назвіть
позначені на контурній
карті об’єкти.
Відповідь
 Чорне
море, Каховське
водосховище, Азовське море.
До категорій
 На
фрагменті контурної карти
зображено:
А) Озеро Байкал
Б) Каспійське море
В) Великі Північноамериканські
озера
Відповідь
В) Великі Північноамериканські
озера
До категорій
 На
фрагменті контурної карти
зображено:
А) Озеро Байкал
Б) Каспійське море
В) Озеро Танганьїка
Відповідь
А) Озеро Байкал
До категорій
Якими
цифрами на контурній карті світу
позначені такі географічні об'єкти:
Ґібралтарська протока, Великі Антильські
острови , Бенґальська затока, Азовське
море.
Відповідь
Ґібралтарська протока (5), Великі
Антильські острови (29), Бенґальська
затока (19), Азовське море (10).
До категорій

similar documents