Seeley Essentials of Anatomy and Physiology 6th Edition

Essentials of Anatomy and Physiology
6th Edition
Chapter 19
Copyright © The McGraw-Hill Companies, Inc. Permission required for reproduction or display.
Question 1
From each primary spermatocyte, ______ sperm cell(s) is
(are) produced; from each primary oocyte, ______
secondary oocyte(s) is (are) produced.
A. 1, 2
B. 1, 4
C. 2, 2
D. 4, 1
E. 4, 2
Question 2
Sperm cells are produced in the
A. Sertoli cells.
B. interstitial cells (cells of Leydig).
C. epididymis.
D. rete testis.
E. seminiferous tubules.
Question 3
To be capable of fertilizing an oocyte, sperm cells must
spend several days in the
A. ductus deferens.
B. spermatic cord.
C. epididymis.
D. seminal vesicle.
E. ejaculatory duct.
Question 4
From the ejaculatory duct, sperm cells travel directly into
A. seminal vesicle.
B. prostatic part of the urethra.
C. spongy part of the urethra.
D. membranous part of the urethra.
E. ductus deferens.
Question 5
The glans penis is part of the
A. corpus spongiosum.
B. corpus cavernosa.
C. prepuce.
D. prostate gland.
E. scrotum.
Question 6
Which of these structures contributes the greatest
percentage to semen?
A. bulbourethral glands
B. prostate
C. corpus spongiosum
D. seminal vesicles
E. testes
Question 7
In regard to male sex hormones,
A. testosterone has a positive-feedback effect on LH
B. testosterone stimulates interstitial cells.
C. testosterone has a negative-feedback effect on GnRH
D. inhibin has a negative-feedback effect on GnRH
E. LH stimulates the Sertoli cells.
Question 8
The hormone that triggers ovulation is
A. LH.
B. estrogen.
C. progesterone.
E. GnRH.
Question 9
After ovulation, the granulosa cells of the ruptured follicle
become the
A. mature follicle.
B. polar body.
C. zona pellucida.
D. corpus luteum.
E. theca cells.
Question 10
The space into which the vagina and urethra open is the
A. pudendal cleft.
B. vestibule.
C. cervix.
D. uterine cavity.
E. peritoneal cavity.
Question 11
The lining of the uterus that is sloughed off during
menstruation is part of the
A. serous layer, or perimetrium.
B. myometrium.
C. endometrium.
D. prepuce.
E. vestibule.
Question 12
The first episode of menstrual bleeding is called
B. menarche.
C. menopause.
D. amenorrhea.
E. female climacteric.
Question 13
The time between the ending of menses and ovulation is
called the ______ phase.
A. endometrial phase.
B. secretory phase.
C. menarche phase.
D. luteal phase.
E. proliferative phase.
Question 14
While the follicle is developing, a positive-feedback loop
occurs in which ______ stimulates the follicle, which
increases the secretion of ______, which stimulates
GnRH secretion.
A. LH, estrogen
B. FSH, estrogen
C. LH, progesterone
D. FSH, progesterone
Question 15
In a normal 28-day menstrual cycle, ovulation occurs
A. day 10.
B. day 12.
C. day 14.
D. day 21.
E. day 26.
Question 16
Secretions from the ______ are thick and mucuslike and contain the
sugar fructose and other nutrients that provide nourishment to
sperm cells. The secretions also contain proteins that weakly
coagulate after ejaculation and enzymes that are thought to help
destroy abnormal sperm cells. Prostaglandins are also present in
the secretions and can cause contractions of the female
reproductive tract.
A. testes
B. bulbourethral glands
C. Cowper's glands
D. seminal vesicles
E. prostate gland
Question 17
All of the following are effects of testosterone on target
tissues EXCEPT:
A. Enlargement of the larynx and a deeper masculine
B. Increased release of sodium and water by the kidneys,
resulting in a decreased extracellular fluid volume
C. Increased skeletal muscle mass at puberty
D. Increased metabolic rate of most tissues in the body
E. Coarser skin texture with increased secretion from the
sebaceous glands
Question 18
The movement of sperm cells, mucus, prostatic secretions,
and seminal vesicle secretions into the prostatic,
membranous, and spongy urethra is
A. emission.
B. resolution.
C. ejaculation.
D. orgasm.
E. impotence.
Answer Key
1. D
2. E
3. C
4. B
5. A
6. D
7. C
8. A
9. D
10. B
11. C
12. B
13. E
14. B
15. C
16. D
17. B
18. A

similar documents