4-8 PPT - Xenia Community Schools

Report
5 Minute Check
Write each ratio as a unit rate.
1. 424 kilometers in 8 hours
2. $60 for 12 months
3. 192 hot dogs in 24 minutes
4. After working for 24 hours, Zoe made $234.
After working for 40 hours, Zoe made $390.
Predict how much she would make after 10
hours of work.
5 Minute Check
Write each ratio as a unit rate.
1. 424 kilometers in 8 hours
5 Minute Check
Write each ratio as a unit rate.
1. 424 kilometers in 8 hours
424 
8 ℎ
=
 
1 ℎ
424 x 1 ÷ 8 = 53
53 
1 ℎ
5 Minute Check
Write each ratio as a unit rate.
2. $60 for 12 months
5 Minute Check
Write each ratio as a unit rate.
2. $60 for 12 months
$60
12 ℎ
=
$
1 ℎ
60 x 1 ÷ 12 = 5
$5
1 ℎ
5 Minute Check
Write each ratio as a unit rate.
3. 192 hot dogs in 24 minutes
5 Minute Check
Write each ratio as a unit rate.
3. 192 hot dogs in 24 minutes
192 ℎ
24 
=
 
1 
192 x 1 ÷ 24 = 8
8 ℎ
1 
5 Minute Check
Write each ratio as a unit rate.
4. After working for 24 hours, Zoe made $234.
After working for 40 hours, Zoe made $390.
Predict how much she would make after 10
hours of work.
5 Minute Check
Write each ratio as a unit rate.
4. After working for 24 hours, Zoe made $234.
After working for 40 hours, Zoe made $390.
Predict how much she would make after 10
hours of work.
$234
24 ℎ
=
$
1 ℎ
234 x 1 ÷ 24 = $9.75
$9.75 x 10 = $97.50
Flashcards
Tuesday, April 8
Chapter 2
Review
Chapter 2 Review
1. At Medina Middle School, 2% of the students
ride bikes to school. If 950 students attend
Medina Middle School, how many students ride a
bike to school?
A. 17
B. 18
C. 19
D. 20
Chapter 2 Review
1. At Medina Middle School, 2% of the students
ride bikes to school. If 950 students attend
Medina Middle School, how many students ride a
bike to school?
950 x 2% = 19 students
Answer: C
Calculator –
2, 2nd key, %, 950, =
Chapter 2 Review
5
2. The formula C = 9 (F – 32) can be used to convert
a temperature from degrees Fahrenheit to degrees
Celsius. Which of the following is closest in value
to 5 ?
9
F. 5.9
G. 4
H. 1.8
I. 0.56
Chapter 2 Review
5
2. The formula C = 9 (F – 32) can be used to convert
a temperature from degrees Fahrenheit to degrees
Celsius. Which of the following is closest in value
to 5 ?
9
F. 5.9
G. 4
H. 1.8
I. 0.56
5
9
= 0.55
Calculator5, A b/c, 9, 2nd key, F
Answer: I
D, =
Chapter 2 Review
3. Sanford’s Shoe Store received a shipment of
shoes for its newest location. The manager
determined that 35% of the shoes were athletic
shoes. What fraction of the shoes were athletic
shoes?
A.
B.
C.
D.
Chapter 2 Review
3. Sanford’s Shoe Store received a shipment of
shoes for its newest location. The manager
determined that 35% of the shoes were athletic
shoes. What fraction of the shoes were athletic
shoes?
35% =
=
A.
B.
C.
D.
Calculator35, 2nd key, %, 2nd key, F D, =
Answer: A
Chapter 2 Review
4. GRIDDED RESPONSE Mark got 18 out of 25
questions correct on his science test. What
percent of the questions did he get correct?
Chapter 2 Review
4. GRIDDED RESPONSE Mark got 18 out of 25
questions correct on his science test. What
percent of the questions did he get correct?
18
25
= 0.72 x 100 = 72%
Calculator18, A b/c, 25, 2nd key, F D, =, x 100, =
Chapter 2 Review
5. The graph shows the elements found in Earth’s
crust. What fraction of Earth’s crust is silicon?
Chapter 2 Review
5. The graph shows the elements found in Earth’s
crust. What fraction of Earth’s crust is silicon?
28% =
28
100
=
7
25
Calculator28, 2nd key, %, 2nd key, F
D, =
Chapter 2 Review
6. The fastest fish in the world is the sailfish. If a
sailfish could maintain its speed, as shown in the
table, how many miles could the sailfish travel in
6 hours?
A. 6 miles
B. 68 miles
C. 408 miles
D. 476 miles
Chapter 2 Review
6. The fastest fish in the world is the sailfish. If a
sailfish could maintain its speed, as shown in the
table, how many miles could the sailfish travel in
6 hours?
A. 6 miles
1 hr
6 hrs
B. 68 miles
68 miles
? miles
C. 408 miles
68 x 6 ÷ 1 = 408 miles
D. 476 miles
Answer: C
=
Chapter 2 Review
7.GRIDDED RESPONSE Carlita planted 4 flowers
in 9 minutes. About how many flowers can
Carlita plant in 36 minutes?
Chapter 2 Review
7.GRIDDED RESPONSE Carlita planted 4 flowers
in 9 minutes. About how many flowers can
Carlita plant in 36 minutes?
4 flowers
9 minutes
=
? flowers
36 minutes
4 x 36 ÷ 9 = 16 flowers
Chapter 2 Review
8. What is the ratio of people to buses?
F. 1:25
G. 25:1
H. 6:150
I. 156
Chapter 2 Review
8. What is the ratio of people to buses?
F. 1:25
G. 25:1
H. 6:150
I. 156
6 buses
150 people
1:25
Answer: F
=
1 bus
25 people
Chapter 2 Review
8. What is the ratio of people to buses?
F. 1:25
G. 25:1
H. 6:150
I. 156
150 people
6 buses
25:1
Answer: G
=
25 people
1 bus
Chapter 2 Review
9. A school population was predicted to increase by
50 students a year for the next 10 years. If the
current population is 700 students, what will be
the enrollment after 10 years?
F. 50 students
G. 500 students
H. 1,200 students
I. 7,000 students
Chapter 2 Review
9. A school population was predicted to increase by
50 students a year for the next 10 years. If the
current population is 700 students, what will be
the enrollment after 10 years?
700 students + 50 a year x 10 years = 1200 students
Answer: H
Chapter 2 Review
10. Pam is painting a total of 45 square feet in her
bedroom. If she has painted 60% so far, how many
square feet of the bedroom does Pam still need to
paint?
F. 30
G. 27
H. 18
I. 10
Chapter 2 Review
10. Pam is painting a total of 45 square feet in her
bedroom. If she has painted 60% so far, how many
square feet of the bedroom does Pam still need to
paint?
45 x 60% = 27 sf
F. 30
G. 27
Answer: G
H. 18
Calculator –
I. 10
60, 2nd key, %, 45, =
Chapter 2 Review
10. Pam is painting a total of 45 square feet in her
bedroom. If she has painted 60% so far, how many
square feet of the bedroom does Pam still need to
paint?
45 x 40% = 18 sf
F. 30
G. 27
Answer: H
H. 18
Calculator –
I. 10
40, 2nd key, %, 45, =
Chapter 2 Review
11. A class of 26 students ordered the items shown
in the table.
If the class agreed to split
the cost evenly, about how
much will each student pay?
A. $3.00
B. $2.50
C. $1.50
D. $1.00
Chapter 2 Review
11. A class of 26 students ordered the items shown
in the table.
If the class agreed to split
the cost evenly, about how
much will each student pay?
A. $3.00
27 x $1.25 + 5 x $1.99 + 1 x $1.50 =
B. $2.50
$33.75 + $9.95 + $1.50 = $45.20
C. $1.50
$45.20
$1.74
D. $1.00
26 students = 1 student
Answer: C
Chapter 2 Review
12. SHORT RESPONSE Refer to the table below.
If the Williams family has a
monthly income of $3,000,
how much do they spend on
clothing and entertainment?
Chapter 2 Review
12. SHORT RESPONSE Refer to the table below.
If the Williams family has a
monthly income of $3,000,
how much do they spend on
clothing and entertainment?
12% of $3,000 = $360
12, 2nd key, %, 3000, =
Chapter 2 Review
13. EXTENDED RESPONSE Copy the models
below. Both models have the same area.
Part A Shade 0.25 of Model A.
1
3
Part B Shade of Model B.
Part C Which model has the greater fraction of
shaded area? Explain your answer.
Chapter 2 Review
13. EXTENDED RESPONSE Copy the models
below. Both models have the same area.
Model A
Model B
Part C Which model has the greater fraction of
shaded area? Explain your answer.
Chapter 2 Review
13. EXTENDED RESPONSE Copy the models
below. Both models have the same area.
Model B has a greater fraction shaded.
1
3
= .33 > .25
Chapter 2 Review
Agenda Notes
Homework–
Homework Practice OAA – CH2a
Due Wednesday, April 9
Final Exam
Friday, April 25

similar documents