Document 7511627

Report
Toward integration of Clinical Care
and Clinical Research:
Brussels 10th and 11th March 2008
ORACLE Belgium
Airport Business Center, Brussels
Introduction to Day 1.
Eric Maurincomme
March 10th 2008
1
Objective of Day 1
Finalize consolidated recommendations
 on integrating EHR between clinical care, clinical
research and public health
 toward better health, increased innovation and more
effective decision making;
These recommendations will be used as the basis of
discussions with authorities and should be the
underlying framework of projects to be proposed to
FP7 and IMI.
2
Time
Title
Speaker
10:30 – 10:45
(15 min)
Overall introduction to workshop
E.
Maurincomme
10:45 – 11:15
(30 min)
Introduction to Day 1: rationale and scope for a
consolidated recommendation
I. Iakovidis
11:15 – 11:45
(30 min)
Business case: is integration of EHR for clinical
research and public health affordable ?
EFPIA
11:45 – 12:15
(30 min 10 min each
with key
messages)
Presentation on stream recommendations from
October: Legal Stream
P. Wilson or
M. Sundren
Presentation on stream recommendations from
October: Interaction Stream
R. Thwaites
Presentation on stream recommendations from
October: Technical Stream
G. Zahlmann
or J. Samuel
12:15 – 12:45
Questions & Answers on Semantic Interoperability.
Key challenges for the years to come – can we identify
concrete actions ?
E.
Maurincomme/
G. Zahlmann
12:45 – 13: 30 LUNCH BREAK
(45 min)
3
Time
Title
Speaker
13:30 – 13:45
(15 min)
Introduction to the afternoon and break out
sessions
I. de Zegher
13:45 – 14:15
(30 min)
Draft high level recommendations based on
consolidation of stream recommendation
M. Sundgren
P. Wilson
14:15 – 16:00
(1h45 min)
Breakout sessions
see participants
list
16:00 – 16: 15 BREAK
(15 min)
16:15 – 17:45
(1h30 min)
Plenary:
• Reporting from each stream (10 min each)
• Discussion and conclusions
• Next steps
17:45 – 18:30
(45 min)
Introduction to IMI and FP7:
Marc Peeters
• IMI: status, strategic research agenda, setting up
projects
• Key objectives for FP7 in 2009 and beyond
• Link between IMI and FP7
• Questions & Answers
18:30
Close of session
I. Iakovidis
4
Chair :
Rapporteur :
Location :
Petra Wilson
Jean Samuel
Room Ensor
Participants :
Andoulsi
Isabelle
Exelia Law Firm
[email protected]
Colaert
Dirk
AGFA
[email protected]
Devlies
Jos
ProRec Belgium
[email protected]
de Zegher
Isabelle
Novartis
[email protected]
Ferre
Bernard
EFPIA
[email protected]
Maurincomme
Eric
Agfa Healthcare
[email protected]
Perkins
Richard
eClinical Forum
[email protected]
Rouault
Stephane Hoffmann La Roche
[email protected]
Samuel
Jean
Pfizer
[email protected]
Stroetmann
Veli
Empirica
[email protected]
Thick
Michael
Connecting for Health, NHS
[email protected]
Wilson
Petra
Cisco
[email protected]
5
Chair :
Rapporteur :
Location :
Mats Sundgren
Gudrun Zahlman
Room Rubens
Participants :
Bengstrom
Mia
Pharma Industry Finland
[email protected]
Iakovidis
Ilias
DG INFSO, ICT for Health
[email protected]
Jaegle
Ulrike
Novartis
Ulrike Jaegle
Mead
Charlie
Booz Allen Hamilton/NCI
[email protected]
Parkinson
John
MHRA, GPRD
[email protected]
Schilders
Louis
Custodix
[email protected]
Schwarz-Boeger
Ulrike
TU Munic
[email protected]
Siegmann
Udo
Parexel
[email protected]
Stadler
Greg
eLilly
[email protected]
Sundgren
Mats
Astra Zeneca
[email protected]
Trower
David
IMS
[email protected]
van der Lei
Johan
Erasmus U Rotterdam
[email protected]
Zahlman
Gudrun
Siemens
[email protected]
6
Chair :
Rapporteur:
Location:
Peter Singleton
Pierre-Yves Lastic
Room Pauli
Participants:
De Meyer
Filip
Eurorec
[email protected]
Hilton
Paul
Pfizer
[email protected]
Lastic
Pierre- Yves
Sanofi
[email protected]
Lovis
Christian
CHU Geneva
[email protected]
McGrath
Clare
Pfizer
[email protected]
Ohmann
Christian
KKS Düsseldorf
[email protected]
Payne
Sarah
IBM
[email protected]
Singleton
Peter
UCL
[email protected]
Snowball
Stan
Merck
[email protected]
Tardiff
Barbara
Parexel
[email protected]
Tiffe
Sven
AGFA
[email protected]
Twaites
Rob
GSK
[email protected]
Gilbert
University
Maastricht
Van Zeijl
of
[email protected]
7
Dinner
Restaurant Serenata
Heldenplein, 10
1930 Zaventem
Tel : 02 725 49 29
Fax : 02 725 16 67
7 pm – access plan available (Veli Stroetman)
8

similar documents