4-14 PPT

Report
Flashcards
Monday, April 14
Chapter 6
Review
Chapter 6 Review
1. The perimeter of a rectangle can be found using
the expression 2ℓ + 2w, where ℓ represents length
and w represents width. Find the perimeter of the
front of a new building whose design is shown
below.
A. 180 feet
B. 210 feet
C. 240 feet
D. 420 feet
Chapter 6 Review
1. The perimeter of a rectangle can be found using
the expression 2ℓ + 2w, where ℓ represents length
and w represents width. Find the perimeter of the
front of a new building whose design is shown
below.
A. 180 feet
B. 210 feet
C. 240 feet
D. 420 feet
2 · 120 + 2 · 90 = 420 ft Answer: D
Chapter 6 Review
2. Ora bought the variety pack of granola bars
shown. The box contains 24 granola bars. How
much does one granola bar cost?
F. $0.29
G. $0.30
H. $1.35
I. $3.33
Chapter 6 Review
2. Ora bought the variety pack of granola bars
shown. The box contains 24 granola bars. How
much does one granola bar cost?
F. $0.29
G. $0.30
H. $1.35
I. $3.33
$7.20 ÷ 24 = $0.30
Answer: G
Chapter 6 Review
3. The cost of renting roller blades is $4 plus $3.50
for each hour that the roller blades are rented.
Which expression can be used to find the cost in
dollars of renting roller blades for h hours?
A. 4h + 3.5
B. 3.5 – 4h
C. 3.5(h + 4)
D. 3.5h + 4
Chapter 6 Review
3. The cost of renting roller blades is $4 plus $3.50
for each hour that the roller blades are rented.
Which expression can be used to find the cost in
dollars of renting roller blades for h hours?
A. 4h + 3.5
Since it says “$4 plus” there must
be a “4 +” or “+ 4” in the
B. 3.5 – 4h
expression.
C. 3.5(h + 4)
D. 3.5h + 4
Answer: D
Chapter 6 Review
4. GRIDDED RESPONSE The Manny family is
installing a large patio in their backyard. Find the
area of the patio in square yards.
Chapter 6 Review
4. GRIDDED RESPONSE The Manny family is
installing a large patio in their backyard. Find the
area of the patio in square yards.
A = 3.7 yd · 6.2 yd
A = 22.94 yd²
Chapter 6 Review
5. Which of the following illustrates the
Distributive Property?
F. 3(2x + 4) = 5x + 4
G. 3(2x + 4) = 5x + 7
H. 3(2x + 4) = 6x + 4
I. 3(2x + 4) = 6x + 12
Chapter 6 Review
5. Which of the following illustrates the
Distributive Property?
Remember – whatever
F. 3(2x + 4) = 5x + 4
term is on the outside of
G. 3(2x + 4) = 5x + 7
the parenthesis must be
multiplied by both the
H. 3(2x + 4) = 6x + 4
terms on the inside.
I. 3(2x + 4) = 6x + 12
Answer: I
Chapter 6 Review
6. SHORT RESPONSE What is the value of
45 ÷ (7 + 2) – 1?
Chapter 6 Review
6. SHORT RESPONSE What is the value of
45 ÷ (7 + 2) – 1?
45 ÷ 9 – 1
5–1
4
Chapter 6 Review
7. The table shows the constant speed that each
driver is driving. Using the Distributive Property,
how many more miles will Ms. Santiago drive in 3
hours than Mr. Reynolds?
A. 5 miles
B. 15 miles
C. 180 miles
D. 195 miles
Chapter 6 Review
7. The table shows the constant speed that each
driver is driving. Using the Distributive Property,
how many more miles will Ms. Santiago drive in 3
hours than Mr. Reynolds?
A. 5 miles
B. 15 miles
C. 180 miles
3 hrs (65 mph – 60mph)
D. 195 miles
3 hrs · 5 mph = 15 miles
Answer: B
Chapter 6 Review
8. Each figure below is divided into sections of
equal size. Which figure has 87.5% of its total area
shaded?
Chapter 6 Review
8. Each figure below is divided into sections of
equal size. Which figure has 87.5% of its total area
shaded?
F. 48 = 50%
G. 78 = 87.5%
5
8
H. = 62.5%
1
8
I. = 12.5%
Answer: G
Calculator
7, A b/c, 8, 2nd, F
D, =
Chapter 6 Review
9. Which expression is NOT an example of the
Commutative Property?
A. b – t = t – b
B. rt = tr
C. f + a = a + f
D. 5 • d = d • 5
Chapter 6 Review
9. Which expression is NOT an example of the
Commutative Property?
A. b – t = t – b
The Commutative Property
states the order in which terms
B. rt = tr
are
added
or
multiplied
does
C. f + a = a + f
not change the answer.
D. 5 • d = d • 5
A is the only equation that does
NOT use addition or
multiplication.
Answer: A
Chapter 6 Review
10. At a state fair, each person pays $8 for
admission plus $2 for each ride. While at the fair,
Elizabeth goes on 6 rides. Which expression can be
used to find the total amount Elizabeth spends?
F. $8 + 6 × $2
G. ($8 + $2) × 6
H. ($8 + $2) + 6
I. $8 × 6 × $2
Chapter 6 Review
10. At a state fair, each person pays $8 for
admission plus $2 for each ride. While at the fair,
Elizabeth goes on 6 rides. Which expression can be
used to find the total amount Elizabeth spends?
F. $8 + 6 × $2
Admission + $2 · # of rides
G. ($8 + $2) × 6
H. ($8 + $2) + 6 Answer: F
I. $8 × 6 × $2
Chapter 6 Review
11. GRIDDED RESPONSE Norene is buying a
coat that is on sale. Write 30% as a decimal.
Chapter 6 Review
11. GRIDDED RESPONSE Norene is buying a
coat that is on sale. Write 30% as a decimal.
30% = 0.30
Calculator
30, 2nd, %, 2nd, F
D, =
Chapter 6 Review
12. Which expression is equivalent to 5 + 42 × 2?
A. 21 × 2
B. 5 + 32
C. 92 × 2
D. 5 + 82
Chapter 6 Review
12. Which expression is equivalent to 5 + 42 × 2?
A. 21 × 2
5 + 42 × 2
B. 5 + 32
C. 92 × 2
5 + 16 × 2
D. 5 + 82
5 + 32
37
Answer: B
Chapter 6 Review
13. GRIDDED RESPONSE A garden has five
light poles in the positions shown. A party planner
wants to connect each light pole directly to each of
the other poles with a string of lights for an
(−1)
2
outdoor party. The expression
where n
represents the number of poles, can be used to
determine how many strings are needed. How
many strings are needed to connect the five poles?
Chapter 6 Review
13. GRIDDED RESPONSE A garden has five
light poles in the positions shown. A party planner
wants to connect each light pole directly to each of
the other poles with a string of lights for an
(−1)
2
outdoor party. The expression
where n
represents the number of poles, can be used to
determine how many strings are needed. How
many strings are needed to connect the five poles?
5(5−1)
2
5 4
2
=
=
20
= 10
2
Chapter 6 Review
14. EXTENDED RESPONSE Cary earns $5 per
hour raking leaves for her next-door neighbor. She
owes her mom $6.
Part A Suppose Cary raked leaves for h hours and
paid her mother the $6 she owed her. Write an
expression to represent the amount of money Cary
will have left.
Part B Use your expression from Part A to find how
much money she will have left if she rakes leaves
for 3 hours and pays her mother. Explain how you
solved.
Chapter 6 Review
14. EXTENDED RESPONSE Cary earns $5 per
hour raking leaves for her next-door neighbor. She
owes her mom $6.
Part A Suppose Cary raked leaves for h hours and
paid her mother the $6 she owed her. Write an
expression to represent the amount of money Cary
will have left.
5 · # of hours raked - $6 she owes mom
5h - 6
Chapter 6 Review
14. EXTENDED RESPONSE Cary earns $5 per
hour raking leaves for her next-door neighbor. She
owes her mom $6.
Part B Use your expression from Part A to find how
much money she will have left if she rakes leaves
for 3 hours and pays her mother. Explain how you
solved.
5h – 6
5 · 3 – 6 = $9
Chapter 6 Review
14. EXTENDED RESPONSE Cary earns $5 per
hour raking leaves for her next-door neighbor. She
owes her mom $6.
Part B Use your expression from Part A to find how
much money she will have left if she rakes leaves
for 3 hours and pays her mother. Explain how you
solved.
5h – 6
5 · 3 – 6 = $9
Chapter 6 Review
Agenda Notes
Homework–
Homework Practice OAA – CH6a
Due Tuesday, April 15
Final Exam- Friday, April 25
Blizzard Bag #3 – Show All Work

similar documents